6 April, 2020

Skoljobb.se

lediga jobbUnder sista blocket av min utbildning som onlinemarknadsförare hade vi 10 veckors praktik. Jag gjorde min LIA hos Stockholm Media Group AB. Jag hoppade direkt in dag ett och började arbeta med sökmotoroptimering för tre av deras sidor: Skoljobb.se, Medrek.se och Webbsporten.se. Sökmotoroptimering är något som är ett tidskrävande arbete och som man alltid får ha långsiktiga planer för. Men jag måste ändå säga att jag är stolt över vad jag lyckade prestera under mina 10 veckor, då mycket av tiden även gick åt till att acklimatisera mig på den nya arbetsplatsen, lära känna nya arbetskollegor, komma in i rutiner etc.

Skoljobb.se är en jobbsökarsida fokuserad på alla former av lediga jobb inom skola, från vaktmästare till rektor.

Jag fick förslag på ett par sökord som de ville synas på förstasidan av den organiska trafiken på Google för. Sökorden var: ”rektor”, ”förskollärare” samt ”lediga jobb”

Nedan är resultatet för de tre sökorden i Google:

  • Rektor, 720 [Exakta sökningar/mån]
    Placering när jag började min praktik: 67 | Placering vid avslutad praktik: 8
  • Förskollärare, 2900 [Exakta sökningar/mån]
    Placering när jag började min praktik: 9 | Placering vid avslutad praktik: 5
  • Lediga jobb, 40 500 [Exakta sökningar/mån]
    Placering när jag började min praktik: 86 | Placering vid avslutad praktik: 12

Lediga jobb var extremt tuff konkurrens. Hade jag bara fått lite mer tid på mig så är jag säker på att nått upp till topp 10! Alla sökord har även efter min LIA behållit sin rankning vilket får ses som ett väldigt gott tecken!

Lämna en kommentar

*